top of page
Lokale bakkerij

Ondersteuning voor zzp'ers

Ben je door de coronacrisis als zzp’er of small MKB je inkomsten verloren? Kun je ondersteuning gebruiken om je onderneming (weer) op de rails te krijgen? Dan kunnen wij wellicht iets voor je betekenen.
 

Wij kunnen je met ons modulair trainings- en coachingsprogramma helpen een bijdrage te leveren aan een grotere zelfredzaamheid, maar ook door weerbaarder te worden voor de steeds veranderende omstandigheden. We trainen je in ondernemersvaardigheden en coachen je om kansen op `overleven`te vergroten. Je kunt eventueel ook gebruik maken van een zzpmaatje, een door ons getrainde ervaren ondernemer/zzp`er die zich als coach/klankbord inzet om te helpen bij het zetten van stappen. 


Het gewenste resultaat

In eerste instantie ‘rust’ (financieel, ondernemersperspectief, thuissituatie, et cetera) en uit de tunnelvisie komen. Wij ondersteunen ondernemers/zzp`ers met nieuwe ideeën aandragen, nieuwe werkwijzen uitvoeren en trainen en coachen op het gebied van het verminderen van verspilling in tijd, energie en geld. Het verhogen van omzet(kansen) en vergroten van de continuïteit door het verbeteren van je onderscheidend vermogen en het beheren en beheersen van de financiële parameter


Het programma

Het programma bestaat uit 5 modules. Ondernemen in moeilijke omstandigheden kan van invloed zijn op je hele omgeving. Daarom wordt er in de modulen gebruik gemaakt van de schijf van zeven. Deze schijf van zeven omvat zeven gebieden, waarbij gekeken wordt naar de situatie op verschillende gebieden van je persoonlijk leven en je onderneming.

Tijdens de intake bepalen we wat het beste voor je kan werken: het gehele programma doorlopen of alleen één of meerdere modules. Alle modulen zijn voorzien van een coachingstraject.

schijfvan7_190701_v3.png

We gebruiken onder andere de schijf van zeven gebieden.

Aanbod modulen
 
1.) Ondernemerskwaliteiten en keuzes
Wat maakt mij sterk als ondernemer in mijn onderneming? Waar moet de focus op liggen en wat kan er beter uitbesteed worden? Wat staat mij nog in de weg? In deze module werken we aan de bewustwording van jouw kernkwaliteiten als ondernemer én onderzoeken we de kernkwaliteiten van je onderneming. We gebruiken hiervoor de 7LIFE Communicatie Scan. Met deze ondernemersscan ontdek je jouw persoonlijke talenten en kwaliteiten en communicatiestijl waardoor je efficiënter leert communiceren.
 
2.) Persoonlijke ontwikkeling
Persoonlijke ontwikkeling: wat draagt bij aan een goede balans werk/privé? Wat is energiemanagement en hoe ga je om met druk en stress? We gebruiken hiervoor de 7Life Talent Scan en richten we ons op jouw persoonlijke kwaliteiten, ontwikkel-omgeving, en -context, o
ntwikkel-keuzes, leren & groeien, motivatie.


3.) Het business plan
Welke producten/diensten bied ik aan en aan wie? Wat heb ik daarvoor nodig? Welke doelen stel ik en hoe zorg ik dat ik ze ook realiseer? Dit doe je met behulp van Business Model Canvas. Met dit canvasmodel vertaal je jouw idee naar een eenvoudig bedrijfsplan op een A4tje. En de uitvoering realiseer je met behulp van een coach.


4.) Financiën
Financiën: wat is de basis voor een gezonde financiële huishouding, zowel zakelijk en privé? En hoe zorg je ervoor dat je die basis realiseert? Voor deze vragen zetten we de Money Habits Scan in. (Geeft inzicht in jouw geldgewoontes - en persoonlijke voorkeur. Een ontwikkeltool; een instrument waarmee je kunt werken, leren en groeien.) De Money Habits Scan bestaat uit drie vaste onderdelen: 1. Welk geldtype heeft je voorkeur, 2. Je Financial Quotient FQ,(in hoeverre heb je jouw geldzaken al goed georganiseerd en heb je al goede geldgewoontes ontwikkeld) en 3. Je Money Mindset (geeft inzicht in wat er schuilgaat achter jouw unieke houding en gedrag op geldgebied).

5.) Doelgericht monitoren en beter scoren

Onder het motto 'meten is weten' gebruiken we het programma de BusinessScorecard. Het is vergelijkbaar met een cockpit van een zweefvliegtuig. Net als een piloot moet een bestuurder van een onderneming eerst de bestemming (doel) en route bepalen. Vervolgens moet je ook instrumenten hebben om op te koersen. Een piloot kent niet alleen zijn doel en de route, maar weet ook hoe hard hij vliegt, hoe hoog en of hij in de juiste richting gaat. Het totaal aan instrumenten (ofwel Groei-indicatoren) laat zien of de koers juist is en of er bijgestuurd moet worden.
 

De BusinessScorecard helpt jou als ondernemer om voortdurend te monitoren waar zwakke plekken dreigen te ontstaan, waarom taken niet goed uitgevoerd (kunnen) worden en geeft de mogelijkheid om snel en daadkrachtig in te grijpen en bij te sturen in steeds veranderende markt.

Betaalbare investering

Aan het modulaire programma zijn kosten verbonden. De investering is betaalbaar maar de resultaten zijn onbetaalbaar. Je kunt op verschillende manieren bijdragen in het investeren van jouw programma. Voor het bespreken van jouw mogelijkheden kun je contact met ons opnemen. Het programma is ook inzetbaar voor de aanvraag extra kredieten bij financiële instellingen of als je te maken krijgt met Bijzonder Beheer. Het kan je ook helpen bij het verkrijgen van de Bbz (Bijzondere Bijstand Zelfstandigen), hiervoor kun je bij je gemeente terecht. 


Meer informatie
Wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met Stanley Neyndorff via 06 253 628 67 of stuur een e-mail naar stanley@jobzzpmaatje.nl

Banner inschrijven nieuwsbrief1.jpg
bottom of page