info@jobzzpmaatje.nl  |   Postbus 2030  6802 CA Arnhem  |  Privacyverklaring

© 2019 jobzzpmaatje

Ondersteuning voor zzp'ers

Door de Corona crisis en de verwachting van een economische recessie, is er een opkomende vraag onder (start up) zzp`ers en small MKB`ers naar ondersteuning in het (opnieuw) verkrijgen van inkomsten, om in een acceptabel levensonderhoud te voorzien, met een winstgevende onderneming.

 

Wij kunnen je met ons modulair trainings- en coachingsprogramma helpen een bijdrage te leveren aan een grotere zelfredzaamheid, maar ook door weerbaarder te worden voor de steeds veranderende omstandigheden. We trainen je in ondernemersvaardigheden en coachen je om kansen op `overleven`te vergroten. Je kunt eventueel ook gebruik maken van een zzpmaatje, een door ons getrainde ervaren ondernemer/zzp`er die zich als coach/klankbord inzet om te helpen bij het zetten van stappen. Het programma is een samenwerkingsverband met KoersvastOndernemen B.V..

 

Indien je in zwaar weer verkeerd dan helpen we je eerst om orde op zaken te stellen! 


Het gewenste resultaat

In eerste instantie ‘rust’ (financieel, ondernemersperspectief, thuissituatie, et cetera) en uit de tunnelvisie komen. Tunnelvisie werkt multitasking in de hand omdat de tijdbesparing die het oplevert zichtbaar is in de tunnel, terwijl de problemen die het oplevert buiten beeld blijven. Onder invloed van tunnelvisie kunnen we andere prive of zakelijke dingen totaal verwaarlozen. Wij ondersteunen ondernemers/zzp`ers met nieuwe ideeën aandragen, nieuwe werkwijzen uitvoeren en trainen en coachen op het gebied van het verminderen van verspilling in tijd, energie en geld. Het verhogen van omzet(kansen) en vergroten van de continuïteit door het verbeteren van je onderscheidend vermogen en het beheren en beheersen van de financiële parameter.


Het programma

Wij werken met beproefde methoden voor het trainen en coachen van ondernemersvaardigheden. Het gaat hier zowel om de ontwikkeling van persoonlijke ondernemerskwaliteiten, ondernemerstalenten, communicatiestijlen, business modellen en om concrete vaardigheden op het gebied van o.a. financiën, marketing en verkoop. De nadruk ligt in de persoonlijke aandacht bij zowel het trainen als het coachen.

 

Ondernemen in moeilijke omstandigheden kunnen invloed hebben op je hele omgeving. Zowel positief als negatief.  Wij kijken daarom bij het coachen niet alleen naar jou in een werkomgeving, maar we gebruiken hiervoor een schijf van zeven gebieden. De schijf van zeven bevat een stukje stilstaan en verwerken van aspecten met betrekking tot je persoonlijke situatie. Wat is er aan de hand mentaal, fysiek en geestelijk? Wat is nodig? Wie kan je helpen?

 

Afhankelijk van je situatie kun je er voor kiezen om het volledige programma te doorlopen of je kunt voor een of meerdere losse modules kiezen. De keuze wordt gemaakt bij een intake. Alle modulen zijn voorzien van een coachingstraject.

We gebruiken onder andere de schijf van zeven gebieden, Best Year Yet, BusinessScorecard en 7LIFE.

Aanbod modulen
 
1.) Ondernemerskwaliteiten en keuzes
Wat maakt mij sterk als ondernemer in mijn onderneming? Bewustwording van de kernkwaliteiten van de ondernemer én de onderneming. Waar moet de focus op liggen en wat kan er beter uitbesteed worden? Wat staat mij nog in de weg? We gebruiken hiervoor de 7LIFE Communicatie Scan. Met deze scan ontdek je jouw persoonlijke communicatiestijl waardoor je efficiënter leert communiceren.
 
2.) Persoonlijke ontwikkeling
Persoonlijke ontwikkeling: wat draagt bij aan een goede balans werk/privé? Wat is energiemanagement en hoe ga ik om met druk en stress? We gebruiken hiervoor de 7Life Talent Scan en richten we ons op jouw persoonlijke kwaliteiten, o
ntwikkel-omgeving, en -context, ontwikkel-keuzes, leren & groeien, motivatie.


3.) Het business plan
Welke producten/diensten bied ik aan en aan wie? Wat heb ik daarvoor nodig? Welke doelen stel ik en hoe zorg ik dat ik ze ook realiseer? Dit doe je met behulp van Business Model Canvas. Met dit canvasmodel vertaal je jouw idee naar een eenvoudig bedrijfsplan op een A4tje. En de uitvoering realiseer je met behulp van Best Year Yet (definieert een plan voor succes en zorgt voor de realisatie daarvan).


4.) Financiën
Financiën: wat is de basis voor een gezonde financiële huishouding, in de combinatie zakelijk en privé? Eventueel ICT ondersteuning zodat de administratie moeiteloos en goed kan worden uitgevoerd. Met behulp van 7LIFE  Money Habits Scan (Geeft inzicht in jouw geldgewoontes - en persoonlijke voorkeur. Een ontwikkeltool; een instrument waarmee je kunt werken, leren en groeien.) De Money Habits Scan bestaat uit drie vaste onderdelen: 1. welk geldtype  voorkeur heb je, 2. je Financial Quotient FQ,(in hoeverre heb je jouw geldzaken al goed georganiseerd en heb je al goede geldgewoontes ontwikkeld) en 3. je          Money Mindset (geeft inzicht in wat er schuilgaat achter jouw unieke houding en gedrag op geldgebied).

5.) Doelgericht monitoren en beter scoren

Onder het motto 'meten is weten' gebruiken we in het programma de BusinessScorecard. Het is vergelijkbaar met een cockpit van een zweefvliegtuig. Net als een piloot moet een bestuurder van een onderneming eerst de bestemming (doel) en route bepalen. Vervolgens moet je ook instrumenten hebben om op te koersen. Een piloot kent niet alleen zijn doel en de route, maar weet ook hoe hard hij vliegt, hoe hoog en of hij in de juiste richting gaat. Het totaal aan instrumenten (ofwel Groei-indicatoren) laat zien of de koers juist is en of er bijgestuurd moet worden.
 

De BusinessScorecard helpt jou als ondernemer om voortdurend te monitoren waar zwakke plekken dreigen te ontstaan, waarom taken niet goed uitgevoerd (kunnen) worden en geeft de mogelijkheid om snel en daadkrachtig in te grijpen en bij te sturen.

Betaalbare investering

Aan het modulaire programma zijn kosten verbonden. De investering is betaalbaar maar de resultaten zijn onbetaalbaar. Je kunt op verschillende manieren bijdragen in het investeren van jouw programma. Voor het bespreken van jouw mogelijkheden kun je contact met ons opnemen. Het programma is ook inzetbaar voor de aanvraag extra kredieten bij financiële instellingen of als je te maken krijgt met Bijzonder Beheer. Het kan je ook helpen bij het verkrijgen van de Bbz (Bijzondere Bijstand Zelfstandigen), hiervoor kun je bij je gemeente terecht. 


Meer informatie
Wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met Stanley Neyndorff via 06 253 628 67 of stuur een e-mail naar stanley@jobzzpmaatje.nl.