top of page
Group Running
lees over 026aanhetwerk

026inbeweging

Wat zien we? 
Mensen zijn te zwaar, zijn niet gemotiveerd om te bewegen en te sporten en zijn te snel opgebrand. Vooral in het spectrum van financiële problemen en werkloos zijn valt ons op dat sporten en bewegen niet een prioriteit is en ook in het kader van psychische problemen stoppen mensen onbegrijpelijk genoeg als eerste met gezond leven, terwijl juist dit een goede basis zou moeten zijn voor het herstel.

 

Wat geloven we?
Wij zijn ervan overtuigd dat sport en beweging, goede voeding en voldoende nachtrust als gezonde leefstijl, bijdraagt aan gezondere en fittere medewerkers. Fysieke en mentale fitheid leidt onherroepelijk tot betere prestaties in het leven.

 

Wat willen we? 
Gelukkige en gezonde mensen op de werkvloer. Hoe krijg je dat voor elkaar?. Een (werk)omgeving creëren die deelnemers/medewerkers stimuleert om zo gezond mogelijk te werken en leven. 


Voor wie zijn we er?
Deelnemers in een van de trajecten, ongeacht in welke conditie men verkeert. Het belangrijkste is de motivatie om iets te willen veranderen.

 

Hoe werken we?
Het lichaam laten bewegen naast (hersenactiviteiten) mind-activiteiten. Sporten werkt het beste wanneer deelnemer op eigen tempo laagdrempelig een start maakt en langzamerhand groeit naar het opbouwen van een ritme.  Structuur en stapsgewijze verzwaring van de belasting in combinatie met een gezonde dosis humor leidt tot verbetering, progressie en besef dat sporten niet gezien moet worden als een verplichting maar een verlichting en verrijking van lichaam en geest.

 

Het opbouwen van een sportritme doet deelnemer in samenwerking/ met behulp van de personal trainers van http://teamsmithfit.nl/ en in combinatie met een begeleider van Stichting jobzzpmaatje. Het programma maakt onderdeel uit van de holistische schijf van zeven.  De trainers hebben kennis van zaken als het gaat om opbouwen van een sportritme in combinatie met een gezonde voeding wat in een vertrouwelijke omgeving plaatsvindt, waarbij zij deelnemer gerust stellen en rekening houden met de kwetsbaarheden. De deelnemer voelt zich vertrouwd en kan volledig zichzelf zijn. Ook als het even tegenzit, houdt de trainer hier rekening mee. Niets is hem te gek! Wederzijds respect, kennis van zaken en inlevingsvermogen van onze zeer professionele trainers zorgt ervoor dat onze deelnemers in een voornamelijk vertrouwde veilige omgeving aan zichzelf kunnen werken, zonder gene of elke andere vorm van belemmering om aan een betere versie van zichzelf te bouwen.

 

We beginnen met een intake (vragenlijst) om in kaart te brengen wat de motivatie en achtergrond op het gebied van kennis over en ervaring in het sporten. Na een weging en meting werken we in periodes van 3 maanden om te gaan voor progressie en wennen aan het meer bewegen en gezonder en bewuster leven. Er zullen tussentijdse weegmomenten en evaluaties volgen waaruit blijkt of we nog moeten bijschaven of een tandje erbij moeten doen. 

 

Alle contacten en gesprekken zijn vertrouwd. De kunst is om een situatie te creëren waarbij zowel 
deelnemer als trainer zich volledig kan uitten zonder belemmeringen, wel rekening houdend met de achtergrond van de deelnemer. Na iedere 3 maanden volgt de periodieke evaluatie waarna wederom een nieuw plan (leerdoelen) geschreven wordt. Naast de privé omgeving waarin getraind wordt is het altijd mogelijk om in kleine groepen te trainen of aan te sluiten bij de bootcamp die op maandag (woensdag) en donderdag gegeven wordt op het Industriepark Kleefse Waard (IPKW)

 

bottom of page